Skip to content

Hundefoder på den sunde måde

Hvor vigtig sundt hundefoder er blev lysende klart for mig da min hund fik konstateret foderallergi. Foderallergi er som regel relateret til korn. De fleste “klassiske” typer hundefoder indeholder korn, så nu var gode råd dyre.

Det var ikke til at komme udenom, men Google er heldigvis min ven, og jeg fandt frem til flere sider som heldigvis vidste meget mere om sundt hundefoder end jeg selv gjorde.

 

Hundefoderet der forbedrede min hunds helbred

Olivers.dk fører et bredt udvalg af kornfrie produkter, og da først jeg begyndte at servere det for min nu-3 år gamle labrador var forandringen bemærkelsesværdig. Han blev rigtig glad, og meget mere energisk end han plejede at være. Plus jeg sparede en del dyrelægeregninger da han ikke længere fik allergiske reaktioner.

Pelsen fik også den der flotte glans vi hundeejere elsker så højt. Heldigvis lader det til at kornfrit hundefoder føres adskillige steder, både på nettet og i fysiske butikker. Det handler blot om at være observant på at hunde, ligesom mennesker, har forskellige præferencer når det kommer til deres daglige kalorieindskud. Hjemme hos os, er det klart den kornfrie med kyllingesmag som står i høj kurs, men det er selvfølgelig vigtigt at afveksle fra tid til anden. Du ville vel trods alt heller ikke have lyst til at spise din livret hver dag.

 

Hvad skal man ellers kigge på når man køber foder?

Jeg har læst mig frem til at især hundefoder med Omega 3 eller Omega 6 fedtsyrer er særligt sundt for hunden. Det er vist noget med fordøjelsen, så vidt jeg har læst.

Der er ingen grund til at tage chancer med din hunds helbred, de ved trods alt ikke bedre end at spise hvad der serveres og siger ikke rigtigt fra på samme måde som os mennesker. Personligt vil jeg hellere bruge de 20 kroner ekstra på en pakke god og sund hundefoder, men mon ikke de hurtigt bliver tjent hjem igen når jeg nu sparer en hel del dyrlægeregninger væk?

Billede: e³°°°

Udgivet iHunde

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *