Skip to content

Køb sikkert hundelegetøj

Legetøj til hunde bør ikke være en luksus, men en nødvendighed. Legetøj kan hjælpe med at bekæmpe kedsomhed hos en hund, når den er alene hjemme, det kan stimulere hunden fysisk og mentalt og hundelegetøj kan endda forhindre, at din hund udvikler en problematisk adfærd. Derfor er det nødvendigt at prioritere, når man budgetlægger en hunds ankomst i hjemmet.

Hundelegetøj er også en god måde at opretholde dit forhold til din hund på, da i kan lege sammen, hvilket ofte vil gøre en hund rigtig glad.

Men når det kommer til at vælge legetøj, er det vigtigt, at man køber legetøj, der er beregnet til hunde for at sikre at det er ordenligt og ikke skader din hund.

 

Sådan sikrer du hundelegetøjets sikkerhed

Der er mange forskellige faktorer, der kan bidrage til sikkerheden eller faren ved hundelegetøj. Nogle af disse faktorer afhænger af din hunds størrelse, hvorfor det er vigtigt at tage din hunds størrelse i betragtning, når du køber legetøj til den. Derudover afhænger det også af din hunds aktivitetsniveau, præferencer og det miljø din hund færdes i. Det nytter for eksempel ikke noget at give en gammel hund et stykke kompliceret legetøj, der kræver, at den skal løbe rundt efter det eller lignende.

Nedenfor kan du finde et par retningslinjer til, hvordan du kan sikre dig, at dit hundelegetøj er så sikkert som muligt.

 

  • De ting, der normalt er mest attraktive for hunde er ofte de ting, der er mest farlige. Det kan derfor være en god idé at hundesikre dit hjem, da din hund godt kan tage fejl af dine ting i hjemmet og legetøj. Det kan ende i nogle katastrofale situationer. Så sørg for at gemme ledninger, snore og lignende af vejen og sørg for, at der ikke er noget der kan vælte, hvis din hund løber rundt i huset.

 

  • Legetøj skal være passende for din hunds størrelse. Bolde og andet legetøj, der er for lille kan let sluges eller sætte sig fast i din hunds hals. Det er derfor vigtigt, at du kun køber hundelegetøj, der er beregnet til din hund og dens størrelse. Køb hundelegetøj hos forhandlere af legetøj særligt til hunde.

 

  • Undgå at ændre noget legetøj ved at fjerne bånd, strenge, øjne eller andre dele, der kan tygges ud og eller indtages. Kassér legetøj, der begynder at gå i stykker eller revne.

 

  • Vær opmærksom på alt legetøj, der indeholder en “squeaker” begravet i dens centrum. Din hund kan føle, at den skal finde og ødelægge kilden til pibelydende. Det kan hurtigt gå hen og blive farligt, hvis den får bidt hul på legetøjet og sluger den.

 

  • Tjek med din dyrlæge hvis du er i tvivl om et stykke hundelegetøj. Som tommelfingerregel er det bedre at lade være med at give det til din hund, hvis du er i tvivl.

 

 

Køb hundelegetøj

Hos Olivers ved de også, at hundelegetøj er essentielt for en hunds velvære, hvorfor de selvfølgelig forhandler mange forskellige typer sikkert hundelegetøj til din bedste ven.

Du kan læse meget mere om de forskellige typer legetøjs formål og anvendelse for at sikre dig, at du gør det bedste køb i forhold til din hunds størrelse og præferencer.

Udgivet iHunde

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *