Skip to content

Sådan driver man sine egne hønsehuse

Man behøves ikke bo ude på en bondegård for at have høns, idet mange mindre husstande sagtens kan bygge sine hønsehuse i haven, således man dels har høns som kæledyr men også som nyttedyr, da de jo lægger æg, og man kan jo også avle kyllinger i sine hønsehuse. Det er faktisk blevet meget moderne for tiden at udnytte pladsen udenom huset bedst muligt, således man kan drive sit eget lille økologiske landbrug hjemme i baghaven.

Opstart af en hønsegård

Hvis man i familien er blevet enige om at have høns, så skal man jo i gang med at købe de mest nødvendige remedier, men det er heldigvis meget billigt at komme i gang, idet man mange gange selv kan bygge et hønsehus med stolper, trådnet og brædder, men hvis man intet har i forvejen, så kan man jo med fordel gå ind på en stor webshop som Lavprisdyrehandel.dk, hvor man kan finde hønsehuse og andet udstyr til hønsegården. Fordelen ved at handle på en webshop er, at priserne generelt er meget lave, og man sparer både tid og transportudgifter på varerne, der kommer i løbet af et par hverdage med fragtmanden. Her kan man på ét samlet sted finde alt, hvad man har brug for herunder:

  • Foder.
  • Fodertrug.
  • Fodringsanlæg.
  • Varmeanlæg.
  • Vandautomater.
  • Underlag til hønsehus.
  • Komplette hønsehuse.

Man kan også anvende eventuelle rester af planker og brædder, og så blot købe trådnet til hønsegården, således de dels kan være indendørs, men de bør også have en stor udendørs løbegård, som bør være totalt indhegnet, hvis man vil være helt sikker på, at hønsene ikke løber væk eller bliver ædt af rovdyr.

Fordele ved egen hønsegård

Mange finder stor glæde i at have en nyttig og indbringende hobby som at drive en hønsegård med nogle velindrettede hønsehuse, da det kun kræver en beskeden indsats at passe høns i dagligdagen. Man får friske æg hver dag, og man kan også avle kyllinger selv, så der er muligheder nok at vælge imellem. Selve arbejdsdagen går mest ud på at vande og fodre hønsene, men der skal naturligvis også holdes rent med udskiftning af halm, da høns jo som alle andre skal besørge.

Hønsemøg er udmærket som gødning, så man er altså godt i gang med en økologisk hønsefarm, som kan etableres for meget små beløb. Det kan være praktisk at have sine hønsehuse placeret i baghaven eller ude i en kolonihave, idet kun fantasien sætter grænserne. Det er også en fordel med egen hønsegård, da dine høns spiser snegleæg fra dræbersnegle, larver, fluer, edderkopper og en række andre insekter i haven, så på den måde får man hjælp fra sine høns til at holde sin have i god stand og fri for skadedyr.

Udgivet iOm kæledyr

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *